Lippukunta

paraati

Maahiset ry

 Maahiset on Koillis-Helsingissä toimiva partiolippukunta. Lippukunnan sudenpentulaumoilla, seikkailijajoukkueilla ja tarpojavartioilla riittää tapahtumia tavallisten kokouksien lisäksi myös retkien ja kisojen muodossa. Vuoden kohokohtaa kesäleiriä odotetaan aina innokkaasti.

 

Johto kunnossa

Maahisten hallituksen muodostaa seitsemänjäseninen tiivis kokoonpano aktiivisia johtajia. He ovat yhteistyössä muun johtajiston kanssa, jossa vallitseekin saumaton me-henki. Johtajien hyvinvoinnista pidetään huolta vuosittain muutamilla johtajahuolloilla.

 

Maahisten historia ulottuu jo 40 vuoden taakse 1960-luvulle, jolloin Esko Lahti perusti lippukunnan. Hänen jälkeensä lippukunnanjohtajat ovat johdattaneet maahisia aina vain paremmille vesille, kuka mitenkin kauan. Maahisten pitkäikäisin lpkj, Nina Pakalo, viihtyi pestissään jopa 11 kautta.

 

Huomisen haaveet

Tämän hetken projektina lippukunnalla on hankkia uusi kolo Koillis-Helsingistä. Unelmakololla olisi tilaa kalustolle, vessa, mahdollisesti keittiö, kaksi huonetta ja mahdollisimman vähän häiriintyviä naapureita.

 

Lippukunnan taustayhteisö on Malmin seurakunta, joka tarjoaa tämän hetkisen kolon. Silloin tällöin lippukunnalla on myös yhteisiä tapahtumia seurakunnan kanssa. Lisäksi Maahiset tekee yhteistyötä Siltamäen Lions Clubin kanssa mm. osallistumalla helmikuisen Talviriehan toteuttamiseen.

iltanuotiolla
huivi

Huivit hulmuaa

Maahisen tunnistaa vihreävalkoisesta partiohuivista. Sitä käyttävät kaikki sudenpentuikäisiä vanhemmat maahiset. Sudenpennuilla on siniset huivit, joihin he voivat ommella lupausmerkit. Maahishuiviin ei ommella mitään, mutta siinä voi kantaa partiotapahtumista saatuja huivimerkkejä. Huivi solmitaan ystävyydensolmulla.