Lippukunta

Lue täältä, mitä partiossa tehdään. Tämä sivu kertoo yleisesti Maahisista lippukuntana.

Maahiset oli vuonna 2012 mukana Pääkaupnkiseudun Partiolaisten yhteisellä leirillä Hämeenlinnassa. Paikalla oli noin 4500 partiolaista.
Maahiset oli vuonna 2012 mukana Pääkaupnkiseudun Partiolaisten yhteisellä leirillä Hämeenlinnassa. Paikalla oli noin 4500 partiolaista. Kuva: Mikko Jalo

Lippukunta

Maahiset on Koillis-Helsingissä toimiva partiolippukunta. Pääosa jäsenistä on 7–22 -vuotiaita. Ytimen muodostavat sudenpennut (7–9v.), seikkailijat (10–12v.) ja tarpojat (12–15v.). Heille toimintaa järjestävät samoajat (15–17v.) ja vaeltajat (18–22v.), joilla on myös omaa ohjelmaa, sekä aikuiset (22v.+).


iltanuotiolla

Johto kunnossa

Maahisten hallituksen muodostaa kahdeksanjäseninen tiivis kokoonpano aktiivisia johtajia. He toimivat yhteistyössä muun johtajiston kanssa, jossa vallitseekin saumaton me-henki. Johtajien hyvinvoinnista pidetään huolta ”johtajahuolloilla” eli johtajille tarkoitetuilla tapahtumilla, jotka voivat olla niin laavuretkiä kuin elokuvailtojakin. Maahisten historia ulottuu jo 50 vuoden taakse 1960-luvulle, jolloin Esko Lahti perusti lippukunnan. Hänen jälkeensä lippukunnanjohtajat ovat johdattaneet Maahisia aina vain paremmille vesille, kuka mitenkin kauan. Maahisten eräs lippukunnanjohtaja, Nina Toivanen (o.s. Pakalo), viihtyi pestissään jopa 11 kautta.


vartiolaiset_liiveissa

Yhteistyökumppanit

Lippukunnan taustayhteisö on Malmin seurakunta, joka tarjoaa tämänhetkisen kolon. Silloin tällöin lippukunta järjestää yhteisiä tapahtumia seurakunnan kanssa. Lisäksi Maahiset tekee yhteistyötä Siltamäen Lions Clubin kanssa muun muassa osallistumalla helmikuisen Talviriehan toteuttamiseen.


Huivi hulmuten tunnetuksi

Maahisten seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat ja aikuiset tunnistaa vihreävalkoisesta huivista. Sudenpennut kantavat sinistä huivia.