Maahisten Outi Salonen ehdolla Ruudin ydinryhmään

Ruudin ydinryhmä toimii linkkinä Helsingin päättäjien ja nuorten välillä. Ryhmä koostuu kahdestakymmenestä 13-17-vuotiaasta nuoresta, ja Maahisissa johtajana aktiivisesti toimiva Outi Salonen on ehdokkaana ensi vuoden kaudelle!

Äänioikeutettuja ovat kaikki vuosina 1996-2000 syntyneet helsinkiläiset.
Äänestys tapahtuu netissä osoitteessa https://ruutivaalit.fi/2013
Äänestys on käynnissä ja loppuu 21.11.2013.

Maahisten Outi Salosta voi äänestää Ruudin ydinryhmän vaaleissa osoitteessa https://ruutivaalit.fi/2013 äänestysnumerolla 24.

Maahisten Outi Salosta voi äänestää Ruudin ydinryhmän vaaleissa osoitteessa https://ruutivaalit.fi/2013 äänestysnumerolla 24.

Outin haastattelu:

1. Miten tehdään Helsingistä hyvä paikka nuorille?

Vaaliteemojani ovat työllistyminen, harrastusmahdollisuudet ja viihtyvyys. Etenkin alaikäisten työllistymismahdollisuuksia pitäisi parantaa esimerkiksi kampanjoiden tai verohelpotusten avulla, sillä uskon, että työllistyminen jo nuorella iällä ehkäisee syrjäytymistä. Jokaisen nuoren pitäisi saada myös harrastaa taitotasostaan ja (tiettyyn pisteeseen asti) myös taloudellisesta tilanteestaan huolimatta. Jo valmiiksi olemassa olevaa runsasta tarjontaa pitäisi mainostaa paljon tehokkaammin.
Viihtyvyys on yleinen käsite, joka pitää sisällään monia asioita jo edellä mainittujen lisäksi. Etenkin viihtyvyyteen negatiivisesti vaikuttaviin asioihin, kuten kiusaamiseen, syrjintään ja hengauspaikkojen puuttumiseen pitäisi keskittyä.
Mielestäni Helsinki on hyvä paikka nuorille silloin, kun heillä ei lopu tekeminen ja he voivat pelotta ottaa kaupungin haltuunsa.

2. Missä nuorten pitäisi saada hengata?

Nuorisotaloilla. Ympäri kaupunkia voisi myös ripotella ”olohuoneita”, paikkoja joihin tulla ja olla vaan. Myös nuorisokahviloita voisi olla enemmän. Tiloja pitäisi myös markkinoida enemmän. Hengauspaikat vaativat jotain myös nuorilta itseltään: jotta tiloja voi olla, pitää nuorten kunnioittaa niitä pitämällä ne siisteinä ja rauhallisina.

3. Miten partio on vaikuttanut ehdokkuuteesi?

Partio on opettanut minua katsomaan elämää hieman eri vinkkelistä. Voivottelun sijaan asioihin pitää tarttua tee-se-ite-meiningillä. Ja totta kai haluaisin ydinryhmäläisenä ajaa partiolaisten asiaa. Taipuisikohan se uudeksi nuorten harrastukseksi?

Kommentointi on suljettu.